Tečaj psihologije športa za trenerje

Sodobni šport zahteva od športnikov in trenerjev stalno doseganje optimalnih rezultatov in dobra psihološka priprava je pri tem pomemben ključ. Namen tečaja je seznaniti trenerje z osnovami psihološke priprave in jim pomagati pri čim bolj učinkovitemu delu s športniki.

Na tečaju bomo spoznali temeljne značilnosti uporabnih tehnik psihološke priprave, kako te tehnike uporabiti na tekmah in treningih ter kako prepoznati in obvladati različna psihološka stanja. Veliko pozornosti bomo namenili tehnikam učinkovitega komuniciranja in vodenja ter motiviranja športnikov.

Vse vsebine so predstavljene s praktičnimi primeri in vajami, udeleženci pa boste prejeli tudi uporabna gradiva.

VSEBINA:

  • Vloga psihologa in uvod v psihološko pripravo
  • Motivacija
  • Skupinska dinamika in vodenje
  • Komunikacija

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 8 – 15 trenerjev

TERMIN: sobota dopoldan od 9.00 do 14.00
KRAJ: Fakulteta za šport, Gortanova 22, Ljubljana
IZVAJALCI: tečaje so pripravili in jih bodo vodili psihologi, vključeni v Sekcijo za psihologijo športa Društva psihologov Slovenije: mag. Katarina Barborič, mag. Katja Čavničar, Tina Jeromen, dr. Tanja Kajtna, Matej Lunežnik, Maja Smrdu, mag. Aleš Vičič.
Tečaje podpirata Olimpijski komite Slovenije in Inštitut za šport Fakultete za šport

PRIJAVA: Ob prijavi navedite ime, priimek, starost, šport, leta ukvarjanja s športom in datum tečaja na katerega se želite prijaviti.

V primeru, da bi želeli tečaj v vašem športnem društvu (klubu, zvezi…), lahko organiziramo Tečaj psihologije športa za trenerje posebej prilagojen za vaš šport v terminu po vaši izbiri (npr. na pripravah …). V e-pošti omenite, če se želite dogovoriti za to možnost!

CENA: 96 EUR (DDV vključen).


Pomoč in podpora pri izvedbi tečajev:

Fs_logoOKS-ZSZ-slo