Iva Strniša

Iva Strniša je sprva diplomirala na Visoki šoli za zdravstvo, kasneje pa doštudirala še psihologijo na Filozofski fakulteti. Prve izkušnje je kot psihologinja pridobila na centru za rehabilitacijo oseb po poškodbi glave, kjer se je preizkusila tako v individualnih kot tudi skupinskih psihoterapevtskih procesih. Zadnjih nekaj let je zaposlena v šolstvu kot profesorica psihologije na Gimnaziji Franceta Prešerna.

Psihologija športa jo je še posebej začela zanimati, ko je spoznala športnika in sedanjega moža, ki se je takrat pripravljal na že drugo triatlonsko preizkušnjo v razdalji Ironman. Navdušena nad procesom psihološke priprave je svoja znanja začela tudi sistematično poglabljati na področjih športne psihologije in vedenjsko-kognitivne terapije. S pomočjo številnih tehnik, ki so znanstveno potrjeno najbolj učinkovite pri delu s športniki, preko individualnih svetovanj športnikom pomaga pri spreminjanju, izboljševanju in optimiziranju psiholoških pojavov. Sodeluje tako z mladimi kot tudi z vrhunskimi športniki iz različnih panog. Največ izkušenj ima s športniki iz biatlona, teka na smučeh, kolesarstva, golfa in atletike.

Psihološko svetovanje nudi tudi posameznikom izven športa, kjer skupaj s klientom odkrivata in  spreminjata psihološko problematiko v luči odnosa med razmišljanjem, čustvi in vedenjem.

Znanja in izobrazba:

  • univerzitetna diplomirana psihologinja,
  • licencirana športna psihologinja,
  • zaključena 2. stopnja vedenjsko-kognitivne terapije.

Domača stran: kognitiva.si
E-poštni naslov: