Uporaba piškotkov na spletni strani

Spletno mesto sportna-psihologija.si, s katerim upravlja Sekcija za športno psihologijo Društva Psihologov Slovenije, uporablja piškotke.

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabniki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, ločljivost zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Piškotki uporabljeni na naši strani

Sejni piškotki

So nujni za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ti piškotki skrbijo za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani. Sejni piškotek ne shranjuje osebnih podakov o uporabniku.

Opis uporabljenih piškotkov:

Ime piškotka Trajanje piškotka Opis
naključno generirano do konca seje uporabnika sejni piškotek za sejo uporabnika

Piškotki za Google Analytics

Google Analytics je Googlovo brezplačno orodje za spletne analitične podatke, ki ga lahko lastniki spletnih mest uporabijo predvsem za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo njihova spletna mesta. Nastavi tudi piškotke v domeni spletnega mesta, ki ga obiščete. Ob obisku strani vas seznanimo o uporabi piškotov.

Opis uporabljenih piškotkov:

Ime piškotka Trajanje piškotka Opis
_utma 2 leti Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami.
_utmb 30 min Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika.
_utmc do konca seje uporabnika Sejni piškotek za diferenciacijo seje uporabnika
_utmz 6 mesecev Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo.

Podroben opis za Google Analytics.

Piškotki za Google Maps

Google uporablja piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih. Za delovanje uporablja piškotke kot so HSID, SID inp.

Opis uporabljenih piškotkov:

Ime piškotka Trajanje piškotka Opis
NID 6 mesecev Piškotek se namešča ob ogledu lokacije sedeža podjetja na naši spletni strani, in sicer ga nameščajo Google maps za prilagajanje oglasov na Googlovih spletnih mestih, na primer v iskanju Google, zlasti če niste prijavljeni v svoj Google račun.
PREF 2 leti Piškotek se namešča ob ogledu lokacije sedeža podjetja na naši spletni strani, in sicer ga nameščajo Google maps za prilagajanje oglasov na Googlovih spletnih mestih, na primer v iskanju Google, zlasti če niste prijavljeni v svoj Google račun.

Ob obisku strani vas seznanimo o uporabi piškotov.

Dodatne informacije o uporabi piškotkov:
Smernice Informacijskega pooblaščenca
Direktiva 2002/58/ES Evropskega parlamenta in Sveta

Piškotki za socialna omrežja

Piškotke nastavi socialno omrežje Facebook, Twitter ali podobno. Omogočajo integracijo vtičnika socialnega omrežja znotraj spletne strani.

Ob obisku strani vas seznanimo o uporabi piškotov.

Kako izklopiti piškotke?

Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito.

Povezave z navodili za onemogočanje sprejema spletnih piškotkov:
Google Chrome
Mozilla Firefox
Apple Safari
Opera
Microsoft Internet Explorer